Έλα, να δεις τί βρήκα σήμερα!..

Ελα και κοντεύουμε με τη μεταφορά του Αρχείου,..

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Παρασκευή, 16/4/10Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 4:20 μμ:: [ Ο πιο ψηλός καταρράκτης του κόσμου ] βρίσκεται στη Βενεζουέλα!..

:: [ Ο μεγάλος ζωγράφος Diego Rivera,.. ]

:: [ Συγκλονιστικές εικόνες από τον σεισμό στην Κίνα,.. ]

:: [ Neil Young,.. ] Και ταξίδι νοσταλγίας, πίσω στο 1971!..

:: [ Νομίσματα της Αρχαίας Ρώμης,.. ] Με εικόνες Κάμα Σούτρα!..

:: [ Πόσα χρώματα έχει ο ευκάλυπτος στη φλούδα του;.. ] Λάθος!..

:: [ Νέα μόδα και νέο παιχνίδι!.. ] Φωτογραφίζεσαι ξαπλωμένος μπρούμυτα σε διάφορα, παράξενα κυρίως, σημεία,.. Μάλλον γερνάω, γιατί εμένα μου φαίνεται σαχλαμάρα!..
Η Ανοιξη είναι εδώ!..

Μια απορία,..  Σάββατο, 17 Απριλίου 2010 5:11 μμ

Μου φαίνεται πολύ παράξενο: Κυκλοφορεί σε προσφερόμενη σειρά CD ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη και σ’ αυτό δεν περιέχεται ΟΥΤΕ ΕΝΑ τραγούδι του Μαρκόπουλου!.. Κυκλοφορεί προσφερόμενο CD με τραγούδια του Μαρκόπουλου και σ’ αυτό δεν περιέχεται ΟΥΤΕ ΕΝΑ τραγούδι με τον Ξυλούρη!.. Δεν ξέρω ποιές είναι οι σκοπιμότητες, αλλά ο Ξυλούρης χωρίς τα τραγούδια του Μαρκόπουλου είναι μισός, ενώ από την άλλη ο Μαρκόπουλος χωρίς τη φωνή του Ξυλούρη είναι μια μέτρια περίπτωση συνθέτη,.. Γνώμη μου,.. Γ.Γ.

Στείλε μου, της λέω, μια φωτογραφία σου,.. Κυριακή, 18 Απριλίου 2010 12:18 πμ

…και δείτε γιατί αμέσως την ερωτεύτηκα!.. Δεν είναι κούκλα;..

Νομίζω ότι η Φύση έχει χιούμορ!..

Σίγουρα, αυτό θα σκεφτείτε κι εσείς όταν θα δείτε αυτή τη φωτογραφία!..

Αν σκέφτεσαι να σκαρφαλώσεις σ’ αυτό το δέντρο,..

…πρόσεχε, γιατί είναι αρσενικό και το εννοεί!..

Πόσα αυτοκίνητα,..

…χωράνε μέσα σ’ αυτό το φέρι μπόουτ;..

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Είναι καλλιτέχνης φωτογράφος και έχει ένα πάθος με την εγκυμοσύνη, την γυναίκα με τις καμπύλες της εγκυμοσύνης, τα νεογέννητα μωρά,.. Αποφάσισε λοιπόν να τα συνδυάσει!.. Στο site του Χρήστου Κοντσαλούδη, θα μάθετε περισσότερα για τη δουλεια του!..

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 9:24 μμ

:: [ Μια στιγμή στο Χρόνο!.. ] Φωτογράφοι απ’ όλο τον κόσμο, στις 2 Μαΐου θα αποτυπώσουν ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη, ακριβώς την ίδια στιγμή!..

:: [ Η κυρία κουκουβάγια, βγήκε σε πτήση κυνηγιού!.. ]

:: [ Eνα εντυπωσιακό ξημέρωμα ] στο Wollongong της Αυστραλίας!..

:: [ Εδώ, πολλές φωτογραφίες του ηφαιστείου!.. ]

:: [ Το τρομερό ηφαίστειο της Ισλανδίας ] από μια τελείως διαφορετική οπτική γωνία!.. Μια πολύ ωραία φωτογραφία!..

:: [ Η μεγάλη έκρηξη, ήταν κάτι αληθινά τρομακτικό!.. ]

:: [ Φαντάσου το δέος που ένιωθε αυτή τη στιγμή ο φωτογράφος!.. ]

:: [ Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το σεισμό στην Κίνα!.. ]

:: [ Αστραπές μέσα στην τέφρα του ηφαιστείου!.. ] Πρόβλημα, αλλά και υπερθέαμα!.. Τα πυροτεχνήματα της Φύσης!..

Ναι στους έξυπνους, όχι στους εξυπνάκηδες!.. 

Δεν γουστάρω τους ξερόλες!.. Εκείνους που όχι μόνο νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, όχι μόνο κάνουν σε όλους -και αυστηρή, μάλιστα- κριτική για τα πάντα, αλλά πιστεύουν ότι όλοι οι άλλοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα, ότι κανείς άλλος δεν ξέρει τί είναι σωστό!.. Μα, κανείς!.. Τίποτα σωστό;.. Ενας τέτοιος ξερόλας (ψωνάρα, καβαλημένο καλάμι) είναι ο γνωστός “κωμικός” που περιμένεις ένα ολόκληρο δίωρο, να ακούς μέχρι κόψιμο φλεβών τις παπαριές του, μήπως και σκάσεις κανένα χαμόγελο!.. Δεν του αναγνωρίζω το δικαίωμα να σπαταλάει έτσι το χρόνο μου,.. Προτιμώ να δω ένα dvd, μια ταινία, ένα ντοκιμαντέρ, παρά να του παραχωρήσω έστω και ένα λεπτό από τη ζωή μου, δεν του το χρωστάω,.. ΟΥΣΤ!..

Επανέρχομαι,.. Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 9:01 πμ

Συνέχεια στο θέμα του εξυπνάκια: Ο εξυπνάκιας δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη ικανότητα να καταλάβει ότι αυτό που κάνει δεν τον χαρακτηρίζει έξυπνο, αλλά εξυπνάκια!.. Συνεπώς, ο εξυπνάκιας, όχι μόνο δεν είναι έξυπνος, αλλά μάλλον είναι βλάκας!.. Είναι κάποιος που κάνει τον έξυπνο!.. Αλλά, αυτό δεν το ξέρει,.. Είναι τόσο βλάκας που νομίζει ότι είναι έξυπνος,.. Ο πραγματικά έξυπνος άνθρωπος, δεν κάνει ποτέ τον έξυπνο!.. Τρανό παράδειγμα, ο σοφός Σωκράτης, ο οποίος έλεγε το περίφημο “Εν οίδα ότι ουδέν οίδα”, δηλαδή “ένα πράγμα γνωρίζω, ότι δεν γνωρίζω τίποτα”,.. Τελικά, νομίζω ότι ο εξυπνάκιας είναι το χειρότερο είδος βλάκα!..

Η “αναδάσωση” ήταν της πλάκας!..

Η περίφημη “αναδάσωση” στην Πεντέλη ήταν ένα φιάσκο!.. Προκαλώ όποιον έχει αντίθετη άποψη, να πάμε στον τόπο της λεγόμενης “αναδάσωσης”, μαζί με τηλεοπτικά συνεργεία όλων των καναλιών και να μου δείξει, αν υπάρχουν, πόσα πευκάκια έχουν μείνει ζωντανά μετά τη φιέστα στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες πρόθυμοι εθελοντές!.. Εγώ, σας δείχνω αυτό το πευκάκι,.. Ξερό,.. Πεθαμένο,.. Δείξτε μας εσείς τα ζωντανά, αν βρείτε,..

:: [ Ταξίδι στην Αλάσκα!.. ]

:: [ Εδώ, μια πολύ όμορφη πεταλούδα!.. ] Γιατί, αλλού, η ζωή συνεχίζεται και είναι υπέροχη!..

:: [ Ενα ακόμα παιδί, θύμα της αμερικάνικης επέμβασης στο Αφγανιστάν!.. ] Σκοτώθηκε μαζί με άλλα 3, “παράπλευρες απώλειες”, σε μάχη που έγινε στις 19/4 στην επαρχία Κοστ,..

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 8:36 μμ

:: [ Ενα τεράστιο κουμουλόνιμπους πάνω από την Αφρική ] γεμάτο καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και τυφώνες, ένα θαύμα της Φύσης!..

Μια ιστορία θα σας πω,.. Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 12:30 μμ

Την περασμένη Κυριακή 18/4/10, είχα πάει στην έκθεση dte και, επιστρέφοντας, διαπίστωσα ότι το κινητό μου δεν είναι πια στο μικρό τσεπάκι του μπουφάν, όπου το βάζω συνήθως,.. Νομίζοντας, λοιπόν, ότι το έχασα κάπου στην έκθεση, ειδοποιώ την Wind για να μου κάνουνε φραγή, έτσι ώστε, όποιος το έχει στα χέρια του να μην μπορεί να κάνεις κλήσεις με το δικό μου κινητό,.. Η φραγή έγινε αμέσως!.. Λίγο αργότερα, διαπίστωσα ότι το κινητό μου, είχε πέσει στο πάτωμα του αυτοκινήτου,.. Το πρωί της Δευτέρας, πάω στο κατάστημα της Wind, ζητάω να μου κάνουν άρση της φραγής, μου ζητάει ένας υπάλληλος την ταυτότητά μου, σε 2 λεπτά επιστρέφει και μου λέει “εντάξει”,.. Πότε θα λειτουργήσει, ρωτάω,.. Αμεσα, απαντάει,.. Πέρασε η Δευτέρα, πέρασε και η Τρίτη, φτάνει Τετάρτη μεσημέρι και παίρνω τηλέφωνο στο κατάστημα,.. Τί γίνεται, παιδιά;.. Ακόμα δεν έχει αρθεί η φραγή,.. Πρέπει, μου απάντησαν, να περάσετε από το κατάστημα,.. Πάω το άλλο πρωί, Πέμπτη δηλαδή, κοιτάνε στο κομπιούτερ, βλέπουνε ότι η γραμμή μου είναι ΟΚ, αλλά διαπιστώνουν και οι ίδιοι ότι το τηλέφωνο δεν καλεί ούτε δέχεται κλήσεις,.. Μετά από κανα 15λεπτο προσπάθειας να συνεννοηθεί ο υπάλληλος με τα κεντρικά, μου απάντησαν ότι μέχρι το βράδυ η γραμμή μου θα λειτουργήσει,.. Παρασκευή πρωί, ακόμα τίποτα,.. Παίρνω στα κεντρικά,.. Στο τσάκα τσάκα, έδωσαν εντολή να αρθεί η φραγή και μετά από σχεδόν πέντε 24ωρα έχω ξανά τηλέφωνο,..

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 9:04 πμ

:: [ Εχετε ξαναδεί ουραγκοτάγκο να κάνει “κουπί”, να πλένει ρούχα ή να ασχολείται με μαστορέματα;.. ] Μια ευχή θα ήθελα να εκφράσω: Οταν και εφόσον εξελιχθεί αυτός ο σχεδόν Ανθρωπος, να μη μας μοιάσει σε όλα!..

:: [ Το τέλος των πάγων, ήρθε!.. ] Το τέλος της Γης, πλησιάζει!..

:: [ Ενα γατάκι σώθηκε!.. ] Και είναι ευτυχισμένο!..

:: [ Ημέρα της Γης, 2010!.. ] Ο πλανήτης μας, το σπίτι μας,..

:: [ Μετέωρα υπάρχουν και σε άλλες περιοχές του κόσμου!.. ]

:: [ Εδώ, μια συλλογή φωτογραφιών με θέμα το πρόσφατα ενεργοποιημένο ηφαίστειο της Ισλανδίας!..]

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 12:38 πμ

:: [ Η κυρα-Μάρω!.. ] Το αγαπάω πολύ αυτό το ζώο!..

:: [ Η συναρμολόγηση ενός αεροπλάνου σε 2.30 λεπτά!.. ] (video)

:: [ Εκπληκτική θέα!.. ] Μένεις άφωνος!..

:: [ Οταν η Μητέρα Γη ρεύτηκε, είχε φάει πολύ ταμπάσκο!.. ]

:: [ Αρκούδα εναντίον καριμπού!.. ] Πολύ σκληρό video,..

:: [ Τραγική εικόνα από το σεισμό στην Κίνα,.. ] Πρόκειται για ετοιμασία για το ομαδικό κάψιμο πτωμάτων,.. (μην κάνετε click αν δεν αντέχετε να βλέπετε το πρόσωπο της φρίκης!..)

:: [ Τρένα της Ρωσίας!.. ] Απίθανες φωτογραφίες!..

:: [ Παιχνίδια που γυμνάζουν το μυαλό!.. ]

:: [ 18 βετεράνοι αυτοκτονούν κάθε μέρα στις ΗΠΑ,.. ] Αφού σκότωσαν κόσμο και κοσμάκη στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, γυρίζοντας στην πατρίδα τους, μένουν άνεργοι, φτωχοί και άστεγοι και, τελικά, πολλοί από αυτούς, δεν αντέχουν τη ζωή τους και αυτοκτονούν,.. 18 αυτοκτονίες βετεράνων κάθε μέρα, δεν είναι καθόλου μικρό νούμερο!.. (Διαβάστε οπωσδήποτε τα σχόλια αναγνωστών, κάτω από την είδηση,..) [ Κι εδώ, ένα ακόμα σχετικό άρθρο,.. ]

:: [ Οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες στην Αμερική!..]

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 3:42 μμ

:: [ Η Τίνα Μπιρμπίλη είναι ένας αισιόδοξος άνθρωπος!.. ] Μπορούνε, Τίνα, να αλλάξουν οι Ελληνες, που έμαθαν στην αρπαχτή και στο βόλεμα;.. Πολύ δύσκολο, Τίνα,.. Τρομερά δύσκολο,..

:: [ Αααααχ!.. Δροσίστηκα!.. ]

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 1:23 μμ

:: Να υποθέσω ότι ο άνθρωπος που έβγαλε [ αυτή τη φωτογραφία ] γύρισε μετά στην πόλη;..

:: [ Απογείωση!.. ]

:: Φοβερή είδηση: [ Εισβολή άνδρα με μαχαίρι στην Κίνα!.. ] Αυτά συμβαίνουν όταν προσλαμβάνονται αγράμματοι για να κάνουν δουλειά δημοσιογράφου!..

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 8:34 μμ

:: [ Τί βλέπεις;.. Ερχεται το ΔΝΤ;.. ]

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010 2:35 μμ

:: [ Παράξενα ψάρια!.. ]

:: Ενας 82χρονος Ινδός ισχυρίζεται ότι δεν έχει φάει τίποτα και δεν έχει πιει ούτε σταγόνα για τα τελευταία [ 70 χρόνια!.. ]

:: [ Η πετρελαιοκηλίδα που έγινε ο μεγάλος εφιάλτης του Ομπάμα,.. ]

:: [ Μια μεγάλη αλήθεια,.. ] …από μια μικρή καριόλα!..

:: [ Μπαίνοντας στο τούνελ,.. ] Μια καταπληκτική διαφήμιση για προφυλακτικά, στη Γαλλική Ριβιέρα, λίγο έξω από το Μόντε Κάρλο!..

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010 8:11 μμ

:: [ Νέα μόδα στα μπλουζάκια,.. ]

:: [ Οταν κουράζεται ο επιβάτης,.. ]

:: [ Η κουβέρτα που απορροφάει τις κλανιές!.. ] Η εφεύρεση αυτή, βοηθάει τα παντρεμένα ζευγάρια να παραμείνουν παντρεμένα!.. Μην την αγοράσετε αν ψάχνετε για αφορμή να πάρετε διαζύγιο!..

:: Τα χιλιάδες φωτεινά αντικείμενα [ σ’ αυτή τη φωτογραφία ], είναι σχεδόν όλα γαλαξίες!.. Κάθε γαλαξίας περιέχει μερικά δισεκατομμύρια αστέρια, δηλαδή ήλιους!.. Για να φτάσει σε μας το φως τους, η εικόνα τους δηλαδή, χρειάζονται μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια!.. Και για να διασχίσει την απόσταση από τη μία άκρη αυτής της ομάδας γαλαξιών, με το όνομα Κόμα, μέχρι την άλλη χρειάζονται μερικά εκατομμύρια χρόνια!.. Και μιλάμε για μια πολύ μικρή γωνίτσα του σύμπαντος, ε;..

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010 1:37 μμ

:: [ Ποιός πούστης πυροβόλησε τον Μάρκο;.. ]

:: [ Ενα υπέροχο χάσκι σε ένα εκπληκτικό τοπίο!.. ]

:: [ Πεταλούδα στο ντους,.. ]

:: [ Πούτσες,.. ] Τυχαίο είναι που εμφανίζονται παντού;..

:: [ Τέτοια αιολικά πάρκα ] μπορούμε να εγκαταστήσουμε κι εμείς πχ σε όλο το Αιγαίο που έχει και πολλά μελτέμια!..

:: [ Το καθίκι που σκότωσε την αρκούδα, εύχομαι να πάθει τα ίδια!.. ]

:: [ Το ηφαίστειο έθαψε δύο χωριά!.. ] Παρικουτίν, Μεξικό, 1943,..

:: [ Σε κάθε επιστροφή, σε περιμένει μια έκπληξη,.. ]

:: [ Δείξτε στα παιδιά σας αυτές τις φωτογραφίες,.. ]

:: [ Κι άλλα καλά νέα για το ελαιόλαδο!.. ]

:: [ Χαριτωμένο ψιψίνι,.. ]

:: [ Dismayland,.. ]

:: [ Μάνα, μητέρα, μαμά,..]

Απαγορευμένες παροιμίες,..Τρίτη, 4 Μαΐου 2010 11:22 πμ

Εδώ γαμούν αρσενικούς και συ γυρεύεις νύφη

Καράβι που αργεί, σκατά είναι φορτωμένο

Ο καθένας την πορδή του μοσχολίβανο την έχει

Ο κουφός και ο κλανιάρης πάνε δίπλα στα νταούλια
(εξήγηση: ο ένας για να ακούει και ο άλλος για να μην ακούγεται)

Οι πουτάνες κι οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές

Οι γύφτοι τα μαλώματα τα ‘χουν για πανηγύρια

Παρακαλετό μουνί, ξινό γαμήσι

Παιδιά, σκατά και σύννεφα δεν πιάνονται

Πέρσι έχεσε, φέτος βρώμισε

Πολύ κο-κο και κανένα αβγό

Το μουνί και το χταπόδι, όσο το χτυπάς απλώνει

Το μουνί και το πριόνι, όποιος δεν τα ξέρει ιδρώνει

Το ράσο θέλει καλοπέραση κι η πουτανιά φτιασίδι

Τον κώλο βάζει o μάγειρας, σκατά θα μαγειρέψει

Το ντέφι κι’ η Αποκριά είναι του πούστη η χαρά

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010 4:26 μμ

:: [ Μπάντπους, ο γάτος – διαρρήκτης!.. ] Γυρίζει στη γειτονιά και μαζεύει λούτρινα παιχνίδια!.. Προσέξτε το ύφος του!..

:: Αυτό είναι το [ ηλεκτρικό ποδήλατο της VW,.. ]

:: [ Ενα διαφορετικό ουράνιο τόξο!.. ]

:: Η πρώτη εικονική χορωδία του κόσμου αποτελείται από 185 φωνές (σε video) από 12 χώρες!.. [ Απολαύστε την σε μια παγκόσμια μελωδία!.. ]

:: [ Είναι πέντε και είναι νεογέννητα!.. ]

:: [ Εικόνες από την Παγκόσμια Εκθεση στη Σαγκάη!.. ]

:: [ Κοίτα κρυψώνα που βρήκε ο τρομερός κυνηγός!.. ]

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010 3:30 μμ

:: [ Πότε θα ξαναδούμε έτσι και τον δικό μας ουρανό;.. ]

:: [ Ανοιξιάτικο τοπίο,.. ] Σαν ψεύτικο,..

:: [ Ο Πέτρος πείνασε και αποφάσισε να φάει ένα χοτ ντογκ!.. ]

:: [ Η Γη μπορεί να γίνει κόλαση για τον Ανθρωπο,.. ]

:: [ Ακόμα και 5 λεπτά κοντά στη Φύση, κάνουν καλό στην πνευματική μας υγεία!.. ]

:: [ 40 γλυπτά από άμμο!.. ]

:: [ ROCK RESTAURENT,.. ]

:: Αυτή είναι η [ επίσημη ακτινογραφία του Κέρμιτ!..]

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010 5:29 μμ

O ΑΓΩΝ και το περιοδικό “Αρχαιολογία και Τέχνες” παρουσιάζουν την 8η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου… και πέρα από τη Μεσόγειο. Η θεματολογία του φεστιβάλ διευρύνεται και το Διαγωνιστικό τμήμα επεκτείνεται περιλαμβάνοντας και τις ταινίες με θέματα πέραν της Μεσογείου με αποτέλεσμα 55 εξαιρετικού ενδιαφέροντος ταινίες να διεκδικούν τα Βραβεία της Κριτικής Επιτροπής και του Κοινού. Από τις Μυκήνες και τη Νεμέα στη Νήσο του Πάσχα και τους Μάγια, από τη Μεσσήνη και το Καστελλόριζο στο Μαλί και τη Νιγηρία, από την Κρήτη και την Κύπρο στη Ζανζιβάρη και την Κένυα, ξεκινάμε ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από 36 και πλέον ώρες προβολής…

Προτιμώ να μην ασχοληθώ με τα θλιβερά γεγονότα,.. Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010 9:03 μμ

…γιατί θα αναγκαστώ να βρίσω και δεν θέλω να τα πάρω στο κρανίο (γιατί θα μου ανέβει η πίεση) με τα καθίκια που κάνουν ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής με όποιο κόστος, στα παπάρια τους, για την πατρίδα και το μέλλον της!.. Θα πω μόνο ένα μεγάλο ΟΥΣΤ γαμιόληδες, ξεφτυλισμένοι!..

Συμφωνώ και προσυπογράφω!..Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010 12:22 πμ

Παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στη Βουλή, για τους τρεις εργαζόμενους συμπολίτες μας που έπεσαν θύματα ωμής δολοφονικής ενέργειας

1. Είμαστε όλοι βαθιά συγκλονισμένοι από τον άδικο θάνατο τριών εργαζομένων, συμπολιτών μας. Συμπολίτες μας που έπεσαν θύματα μιας ωμής δολοφονικής ενέργειας. Εκεί οδηγεί η ανεξέλεγκτη βία, εκεί οδηγεί η πολιτική ανευθυνότητα.

2. Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Περνά δύσκολες ώρες η πατρίδα και εδώ πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Είναι ώρα ευθύνης για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος. Είναι ώρα ευθύνης για την προάσπιση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

– Είναι ώρα ευθύνης για την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής αυτής της χώρας και της ζωής των συμπολιτών μας. Είναι ώρα ευθύνης για την προάσπιση της αξιοπιστίας, της εικόνας της χώρας, της Ελλάδας, διεθνώς. Τώρα που δεχόμαστε απειλή, που δεχόμαστε επίθεση από τις διάφορες αγορές και κερδοσκόπους.

3. Τις ευθύνες αυτές  καλούμαστε να τις αναλάβουμε όλοι. Κανένας δεν  μπορεί να κρύβεται αυτές τις στιγμές. Η Κυβέρνηση  συμμερίζεται τα αισθήματα των συνανθρώπων μας, τα συναισθάνεται, συμπάσχει με την αντίδραση του κάθε συνταξιούχου που βλέπει να περικόπτεται η σύνταξή του, του κάθε εργαζόμενου που βλέπει να μειώνονται οι αποδοχές του.

4. Για κανέναν δεν ήταν ευχάριστες αυτές οι αποφάσεις. Συμπάσχουμε με την κάθε οικογένεια που βλέπει να ανατρέπονται ακόμα και τα σχέδιά της για το μέλλον. Αλλά αυτό το κάναμε για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον που πιθανώς να μην υπήρχε, αν δεν παίρναμε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις.

– Γιατί το ξέρετε πολύ καλά όλοι σας, όλοι σας και ο καθένας σας ατομικά, ότι κάτω από το βάρος της ανάγκης, κάτω από το βάρος των δύσκολων συνθηκών που ζει η χώρα μας διεθνώς, πήραμε αποφάσεις υπεύθυνες, δύσκολες, για να σώσουμε τη χώρα, για να σωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, διότι ήταν δυνατόν να φτάσουμε στο σημείο να μην μπορούμε να πληρώσουμε συντάξεις.

– Για να σωθούν οι θέσεις εργασίας, να σωθούν καταθέσεις, κόπος ετών, οικογενειών, νοικοκυριών, εργαζομένων. Ξέρετε πολύ καλά, ότι γι’ αυτό τον λόγο λάβαμε αυτές τις αποφάσεις.

5. Η άλλη λύση ήταν μία, ήταν η πτώχευση της χώρας και μαζί και των πολιτών, των Ελλήνων  και των Ελληνίδων, των νοικοκυριών. Κι αυτό δεν θα άγγιζε κάποιους πλουσίους, θα άγγιζε τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο που σήμερα πράγματι πάσχει. Αυτό το σενάριο ήταν τόσο υπαρκτό, όσο και εφιαλτικό.

6. Είμαστε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και έχουμε παλέψει, και έχει παλέψει η Παράταξή μας, για το δικαίωμα να ζούμε στη δημοκρατική Ελλάδα. Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διαδηλώνει. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα στη βία. Και μάλιστα, στη βία που οδηγεί στη δολοφονία συμπολιτών μας.

7. Η βία  καλλιεργεί βία. Άλλο διαμαρτυρία, άλλο δολοφονία.

8. Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Αυτό είναι το αυτονόητο και το ελάχιστο. Όμως τρεις οικογένειες ζουν το δράμα τους χωρίς λόγο, χωρίς καμία σχέση με «επιτήρηση» και «επιτηρητές».

9. Σε αυτούς που σήμερα θρηνούν τα τρία παιδιά λέμε ότι, οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν. Δεν μπορεί να έχουν καμία κάλυψη, καμία άμεση ή και έμμεση πολιτική υποστήριξη. Και είναι ανάγκη όλοι ανεξαιρέτως να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας.

10. Και ξέρετε πολύ  καλά ότι οι δηλώσεις των  τελευταίων ημερών δεν βοήθησαν, ότι δήθεν η χώρα βρίσκεται υπό δικτατορικό καθεστώς ή ότι αμφισβητείται το Σύνταγμα και η νομιμότητα του Συντάγματος. Ξέρετε πόσο αυτά νομιμοποιούν σε συνειδήσεις πολιτών την ίδια τη βία.

– Σήμερα είναι απολύτως αναγκαίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις να στείλουμε με μια φωνή ένα μήνυμα ιστορικής, πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης, δημοκρατικής ευθύνης και προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη.

11. Κάποιοι κρύβονται, δυστυχώς, πίσω από την αίσθηση ευθύνης που επιδεικνύει η κυβέρνηση, η οποία επωμίζεται, πράγματι, αποφάσεις δύσκολες για λόγους ανάγκης, εθνικής ανάγκης, σωτηρίας του τόπου. Αποφάσεις, ακριβώς για να προστατέψουμε τα βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

– Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις τύχες  της πατρίδας και των πολιτών.

– Κανένας δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων. Είναι ώρες ευθύνης. Θα έπρεπε να είναι και ώρες συναίνεσης.

– Κανείς μας δεν είναι  άμοιρος ευθυνών για την κατάσταση  που βρισκόμαστε. Φυσικά, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες, αλλά δεν είναι αυτή η στιγμή να συζητήσουμε γι’ αυτές. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα για να αλλάξει επιτέλους πορεία η χώρα. Και μπορεί να αλλάξει. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Και κανείς δεν δικαιούται να απαντά με γενικότητες, υπεκφυγές και πολύ περισσότερο με πράξεις βίας.

12. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει τις ευθύνες της. Καλώ όλες τις πολιτικές  δυνάμεις να αναλάβουν και τις  δικές τους. Και θεωρώ ότι η  ακυρωθείσα συνάντηση με τον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνει  τις επόμενες μέρες και θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να συγκληθεί, ακριβώς για να δώσουμε το μήνυμα ότι ναι μεν μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, αλλά σε βασικά ζητήματα Δημοκρατίας και απέναντι στη βία έχουμε μια ενωμένη φωνή.

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010 5:45 μμ

:: [ Αεροφωτογραφίες από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού,.. ] Οι προσπάθειες να μαζευτεί όλο αυτό το πετρέλαιο μοιάζουν μάταιες,..

:: [ Φλερτ στην παραλία,.. ] Νέα Υόρκη, 1898…

:: [ Δύο ερωτευμένα ναυτάκια, ] σε φωτογραφία του 1902!.. Τί;.. Είναι και τα δύο κορίτσια;.. Ε και τί έγινε;..

ΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ,.. Κυριακή, 9 Μαΐου 2010 3:50 πμ

Αφού το ξέρω ότι ζούμε σε ένα απέραντο μπουρδέλο, τί θέλω και πάω γυρεύοντας για να τσαντιστώ και να τα πάρω εντελώς στο κρανίο;.. Πήγα να δω Τσακνή και Μεράντζα στο Κύτταρο, Ηπείρου και Αχαρνών,.. Εχοντας πρόβλημα με το κάπνισμα, ηρέμησα όταν είδα μια μεγάλη πινακίδα ψηλά και δίπλα στη σκηνή (για να την βλέπουν όλοι) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΝΟΜΟΣ ΤΑΔΕ,.. Βλέποντας μερικούς μαλάκες και μερικές καργιόλες να ανάβουν τσιγάρα, σκέφτηκα ότι τουλάχιστον θα λειτουργήσει το σύστημα εξαερισμού,.. Αφελής είμαι,.. Το επιβεβαίωσα για άλλη μια φορά, χτες Σάββατο 8/5/2010,.. Το ντουμάνι που ακολούθησε όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα και μέχρι το τέλος, δεν περιγράφεται,.. Με είχανε βέβαια ζώσει τα φίδια όταν είδα σε όλα τα τραπέζια να υπάρχουν σταχτοδοχεία, αλλά δεν περίμενα να γίνει και τοπίο στην ομίχλη,.. Εκατσαν μπροστά μου και τρεις νεαροί, τρία μουνόπανα όπως αποδείχτηκε, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να καπνίζουν, ανάβοντας τα γαμημένα τσιγάρα τους το ένα μετά το άλλο,.. Και όταν κάποια στιγμή, αγανακτισμένος, είπα “μας φλομώσατε” γύρισαν την πλάτη και συνέχισαν να καπνίζουν σαν να μην τρέχει τίποτα,.. Τέλος πάντων, τελειώνοντας το πρόγραμμα και το μαρτύριό μου, στην έξοδο στεκόταν ο υπεύθυνος ή ένας εκ των υπευθύνων, στον οποίο είπα φεύγοντας ότι το κάπνισμα είναι μεγάλο πρόβλημα,.. Ε, τί να κάνουμε;.. Ο κόσμος θέλει να καπνίζει,.. Μα, λέω, υπάρχει νόμος,.. Ε, καλά,.. Δεν εφαρμόζεται πουθενά,.. Εγώ, πάντως, δεν θα ξανάρθω, είπα,.. Δεν έδειξε καθόλου να τον ενδιαφέρει,..
Αγαπητοί φίλοι, εσείς που, όπως εγώ, έχετε πρόβλημα με το κάπνισμα, μην πάτε στο Κύτταρο και μην πάτε πουθενά όπου ο χώρος είναι κλειστός, γιατί θα σας φλομώσουνε στον καπνό,.. Περιμένοντας να ψηφιστεί ο νόμος της γενικής απαγόρευσης και ελπίζοντας κάποτε να γίνουμε μια πολιτισμένη χώρα, θα απέχουμε από χώρους όπου επικρατεί ο φασισμός των καπνιστών και εκείνων που τους ανέχονται για να παίρνουν τα λεφτά τους,.. Οξω, φασίστες, δολοφόνοι!..

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010 2:33 μμ

:: [ Lena Horne RIP,.. ] Τραγουδίστρια, ηθοποιός, χορεύτρια και αγωνίστρια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!.. Πέθανε χτες, 9 Μαΐου,.. Δείτε την στο video με τον Κέρμιτ τον βάτραχο από το Sesame Street!..

:: [ Προφητικός λόγος του Μιχάλη Χαραλαμπίδη,..]

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010 3:10 μμ

:: Είναι εκπληκτική η [ τέχνη του μπονσάι,.. ] Θαυμάστε!..

:: Δεν είναι τέρας,.. [ Είναι ένα μυρμήγκι ] σε πάρα πολύ μεγάλη μεγέθυνση!.. Προσέξτε τις φοβερές λεπτομέρειες!..

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 10:05 πμ

:: [ Μετέωρα,.. ] Τί άλλο να πεις;..

:: [ Το αληθινό σχήμα των πακέτων που περιέχουν θάνατο,.. ] Αλλά, δεν το φτιάχνουν έτσι,.. Θα το καταλάβαιναν ακόμα και τα κορόιδα που ακόμα καπνίζουν!.. Δηλαδή, ακόμα και τα πολύ χαμηλής νοημοσύνης άτομα,.. Για να μην τους πω εντελώς ανεγκέφαλους,.. Για να μην πω ότι το “ρετιρέ” το έχουν κενό,.. Ακατοίκητο,.. Τώρα, αν μερικοί νομίζουν ότι το να καπνίζουν είναι κάτι έξυπνο, αυτό αποδεικνύει ένα πράγμα μόνο: Το κάπνισμα τους έχει κάνει τέτοια μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλο ώστε να νομίζουν ότι αυτό το πράγμα που τους βλάπτει μέχρι θανάτου, είναι κάτι έξυπνο!.. Κορόιδα!!!!!!!!!!!!…….

:: [ Το φωτορεπορτάζ της επικαιρότητας,.. ] Διαφορες χώρες, διάφορα γεγονότα, παντού και πάντα το Ανθρώπινο Δράμα διαρκώς σε εξέλιξη,..

:: [ Ζώα στις ειδήσεις,.. ] Ενα αφιέρωμα, πολλά συναισθήματα,..

:: Υπέροχη φωτογραφία ενός παπαγάλου που [ κάνει μπάνιο ] σε ένα μπολ σούπας!..

:: [ Η φάρσα με τα ξύλινα κουτάλια!.. ] Μεγάλη πουστιά!..

:: Προς τα πάνω κινούνται τα [ ξύλινα μπαλάκια ] ή προς τα κάτω;.. Σας αφήνω να τρελαθείτε, μόνοι σας ή με παρέα, μιας και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας, γιατί αυτή η κίνηση λογικά αποκλείεται να συμβαίνει,.. Κι όμως,..

:: Ενα μεγάλο αστέρι, 90 φορές όσο ο δικός μας Ηλιος, το ‘σκασε από το σύμπλεγμα (cluster) στο οποίο ανήκε και τώρα τρέχει στο αχανές Διάστημα με ταχύτητα λίγο λιγότερο από [ 400.000 χιλιόμετρα την ώρα ] !..

:: Το τραγούδι father and son από τον [ Cat Stevens ] και το ίδιο τραγούδι από τον :: [ Yusuf Islam ] μετά από αρκετά χρόνια, μιας και πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο,..

:: [ Τροχονόμος δίνει κλήση σε ποδηλάτη!.. ] Χρονολογία: 1921

:: Ο φωτογράφος του NG βυθίζεται κάτω από τους πάγους και προσπαθεί να βγάλει φωτογραφίες με θέμα μια τεράστια φώκια λεοπάρδαλη,.. Αυτή, σκοτώνει πιγκουινάκια και [ προσπαθεί να τον ταΐσει ] με αυτά!.. Διηγείται ο ίδιος την απίστευτη εμπειρία!..